Izborna Skupština Udruženja klubova FSCG – Centar održana je danas u Kući fudbala u Podgorici. Izbornoj Skupštini prisustvovali su svi delegati – ukupno 41 – pa je Skupština imala pravo da punovpravno radi i donosi odluke.

U radu Skupštine učestvovalo je 37 delegata, jer su četiri delegata, kao i kandidat za predsjednika Vjekoslav Dukić, napustili sjednicu.

Glasovima 28 prisutnih delegata za predsjednika Udruženja klubova FSCG – Centar izabran je Vladan Vučelić koji će ovu funkciju obavljati u mandatnom periodu 2021-2025. Drugi kandidat u izbornoj trci za predsjednika Udruženja klubova FSCG– Centar Vjekoslav Dukić dobio je glasove 4 prisutna delegata. Pet delegata bilo je uzdržano prilikom glasanja o izboru predsjednika Udruženja klubova FSCG – Centar.

Presjednik Udruženja Vladan Vučelić zahvalio se na ukazanoj podršci i najavio da će u narednom periodu biti nastavljen rad na unaprijeđenju infrastrukture, uslova i kompletnog ambijenta za bavljenje fudbalom u klubovima koji pripadaju Udruženju.

– Zahvaljujem se delegatima Skupštine na ukazanom povjerenju i glasovima kojima sam izabran za predsjednika Udruženja klubova FSCG – Centar. Raduje me činjenica da su delegati Skupštine, ljudi koji dolaze iz klubova i strukovnih udruženja, prepoznali prave fudbalske vrijednosti i podržali dalji razvoj fudbala na teritoriji koju pokriva naše Udruženje. Kroz dosadašnji angažman uspjeli smo da u određenoj mjeri unaprijedimo uslove za bavljenje fudbalom i u narednom periodu ćemo nastaviti da radimo na daljem unaprijeđenju uslova i fudbala. Vjerujem da ćemo angažovanijm radom u strukovnim udruženjima, eudkacijom stručnih kadrova i konstantnim unaprijeđenjem uslova ostvariti rezultate koje svi želimo i ispuniti ciljeve koje smo definisali za naredni četvorogodišnji period. Siguran sam da ćemo u svim nastojanjima imati bezrezervnu podršku Fudbalskog saveza Crne Gore, rekao je Vladan Vučelić, danas izabrani predsjednik Udruženja klubova FSCG – Centar.

Predsjednik FSCG Dejan Savićević čestitao je izbor Vladanu Vučeliću i istakao da će Fudbalski savez nastaviti da zajedno sa Udruženjem unaprijeđuje fudbal.

– Čestitam Vladanu Vučeliću izbor za predsjednika Udruženja klubova FSCG – Centar. Vjerujem da će Udruženje, na čelu sa predsjednikom Vučelićem, nastaviti da radi na pravi način, unaprijeđujući sve segmente fudbala i organizacije posla. Fudbalski savez će podržati Udruženje u svim naporima posvećenim stvaranju adekvatnog fudbalskog ambijenta, uslova u kojima sve kategorije naših klubova treniraju i odigravaju utakmice, unaprijeđenju stručnog kadra i edukaciji službenih lica. Siguran sam da ćemo kroz saradnju uspjeti da napravimo dobre rezultate, da će klubovi, igrači, igračice, treneri i fudbalski radnici sa zadovoljstvom obavljati svoje funkcije i da će što veći broj dječaka i djevojčica uključiti u aktivno bavljenje fudbalom. Naravno, Fudbalski savez će i u narednom periodu nastaviti da pomaže klubovima, biti otvoren za sve članove fudbalske porodice i pružati pomoć u rješavanju problema i zadovoljenju njihovih potreba, rekao je Savićević.

FSCG.ME

admin
20 Jula, 2021

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *